Skip to main content

Live Punto Banco

Live Punto Banco wordt net als een traditioneel baccaratspel gespeeld tussen de dealer en één speler. Alleen dit keer wordt het live gespeeld en sta je rechtstreeks tegenover de dealer met een videoverbinding. Het doel van het spel bij Punto Banco is dat je voorspelt welke hand het hoogste zal zijn. Je wint bij Live Punto Banco als je een hand hebt met een puntenwaarde van 9. Het kan ook voorkomen bij Live Punto Banco dat beide spelers dezelfde scoren heeft dan is er sprake van een Tie. De speler wordt de Punto genoemd en de dealer wordt de Banco genoemd. Dit spel wordt gespeeld met zes gewonnen pakken kaarten en deze worden live gedeeld via de videoverbinding.

Inzetten plaatsen op Punto Banco tafel

Voordat je begint met spelen neem je de gok wat het gaat worden. Je kan ervoor kiezen dat jij de Punto de hoogste hand met kaarten hebt of de Banco de hoogste hand met kaarten hebt. Je kan er ook voor kiezen dat het een gelijkspel wordt. Je kan zelf kiezen hoeveel geld je per ronde inlegt. Vaak is er van te voren een minimaal en een maximaal bedrag vastgesteld. Bij Live Punto Banco wordt dit op een speciaal bord aangegeven. Dit kan bij de live games altijd weer veranderen daarom is het verstandig dit eerst te controleren voordat je inzet. Vervolgens kies je de fiches die je wilt inleggen en sleep je deze naar jouw keuze. Het is ook mogelijk om op meerdere keuzes geld in te leggen. Soms is het slim om voor één keuze te kiezen en hiermee te blijven spelen. Als je klaar bent met je inleg dan klik je simpelweg op delen en begint het spel.

Werking Baccarat spel

Zodra je op delen klikt begint het Live Punto Banco spel. Je ziet de dealer live aan de tafel iedere speler twee open kaarten geven. Voor het gemak zie je op jouw tafel de kaarten van dichtbij en worden de punten automatisch berekent. Zo hoef je geen hoofd te rekenen en wordt alles automatisch opgeteld. De hand die het dichtstbijzijnde bij de 9 is wint bij Live Punto Banco. De nummerkaarten van 2 tot 9 bij Live Punto Banco tellen als hun eigen waarde. De azen tellen als één punt en de heren,vrouwen,boeren en 10’en tellen als 0 punten. Krijg je in totaal een kaartwaarde van meer dan tien punten dan krijg je tien strafpunten. Als je bijvoorbeeld dertien punten hebt dan hou je nog maar 3 punten over.

Live Punto Banco

Puntentotaal – Punto of Banco?

Als de twee kaarten verdeeld zijn dan wordt er eerst gekeken naar de totaal waarde van de twee kaarten. Als de Punto of Banco al acht of negen punten heeft met twee kaarten dan wordt dit een zogenoemde natural genoemd. De Punto of Banco mag dan geen andere kaart er meer bij pakken. Als beide spelers nog geen natural hebben dan wordt er een derde kaart gepakt. Wanneer een speler een derde kaart moet pakken is afhankelijk van een regel die verschillend is per speler. De punto moet namelijk een derde kaart pakken als hij nul tot vijf punten heeft. Als de Punto zes of zeven punten heeft dan hoeft de Punto geen kaart meer te pakken.

De Banco moet één derde kaart pakken als de Punto geen kaart meer pakt. Daarnaast trekt de Banco een kaart als hij een score van nul tot vijf punten heeft.

Het handige van Live Punto Banco is dat je aan de zijkant van het spel kan zien hoe vaak iemand gewonnen heeft. Zo kan je zien hoe vaak er gelijk spel was en hoe vaak de Punto of de Banco gewonnen heeft. Op basis hiervan kan je bepalen waar je jouw geld op wilt zetten. De winst die je maakt per ronde is afhankelijk van het punten verschil en op hoeveel je inzet. Als je op één inzet dan wordt je inzet vaak verdubbeld bij winst.

Als je de manier waarop de dealer speelt bevalt dan kan je de dealer een fooi geven. Je drukt op de knop tip en er wordt gevraagd of je één keer je inzet als fooi wilt geven. Als je dit bevestigd dan geef je de dealer definitief een fooi. Vaak wordt dit gedaan uit beleefdheid of als bedankje als je een leuke winst gemaakt hebt. Achter de dealer zie je ook altijd een televisie scherm met de uitzendingen van cnn. Zo kan je precies controleren of de dealer live jouw kaarten deelt.

Het kan bij Live Punto Banco voorkomen dat de zogenaamde shoe op is. Dit is de houder waarin alle geschudde kaarten in zitten. Als deze leeg is dan wordt het spel door de dealer opnieuw gestart en kan je even geen inzet meer doen. Je ziet vervolgens dat de dealer de kaarten gaat schudden en als hij klaar is mag je weer geld gaan inzetten. Helemaal bovenaan kan je vervolgens zien hoe lang je de tijd hebt om in te zetten. Live Punto Banco is een ontzettend leuk spel en iedere speler begrijpt al snel de regels. Hierdoor blijft het een eenvoudig leuk spelletje wat je live in een echt casino kan spelen.