Skip to main content

Let it Ride

Let it Ride is een variant van online pokeren. Het spel wordt gespeeld met maarliefst acht standaard decks die allemaal bestaan uit 52 kaarten. De kaarten worden voor elke ronde geschud en je speelt het spel tegen de dealer. Het doel van het spel is om een winnende poker hand te krijgen met de vijf kaarten die je toebedeeld hebt gekregen. Je bepaald zelf welke kaarten wel of niet mee doen. Zonder dat je weet wat voor kaarten je hebt. Je weet namelijk maar drie van de vijf kaarten. Het is dus een blinde gok of je een kaart wegdoet of houdt. Je kan natuurlijk ook veilig spelen en alle kaarten houden maar dit kost je wel inzet. Hierdoor blijft Let it Ride een bijzondere manier om online poker te spelen.

Het Spel

Het spel wordt altijd begonnen door geld in te zetten op de ante spot. In totaal zet je drie
bedragen in bij Let it Ride deze bedragen zijn alle drie nodig om het spel te spelen. Naast de gewone inzet kan er ook nog een bonus inzet gedaan worden. Meer hierover lees je bij het stukje inzetten bij Let it Ride. Vervolgens kan je nadat je hebt ingezet beginnen met spelen. Je klikt op de knop delen en de kaarten worden gedeeld. Je ontvangt van de dealer drie open kaarten en twee gesloten kaarten. Deze worden in het midden van de tafel gelegd waardoor ze voor iedereen goed zichtbaar zijn.

Zodra de kaarten gedeeld zijn heb je de keuze. Je kan de eerste kaart omdraaien door op Let it Ride te drukken of je kan je eerste inzet weghalen en de kaart omdraaien. Als je ervoor kiest om de eerste inzet weg te halen dan doet die kaart ook niet mee om een combinatie te maken. Het is dus de gok die je maakt want het kan natuurlijk een goede kaart zijn. Maar als het een nutteloze kaart is dan hou je 1 keer je inzet. Vervolgens heb je de laatste kaart hier heb je weer dezelfde keuze als eerst. Je kan ervoor kiezen om op de let it ride knop te drukken of je tweede inzet weg te halen. Je eerste inzet blijft altijd staan bij Let it Ride. Zodra je de laatste keuze gemaakt hebt komt er in beeld te staan wat jouw poker combinatie is geworden. Als het niet genoeg is dan wint de tafel de inzet die is overgebleven. Als het wel genoeg is dan win je aan de hand van het uitbetaalschema. Mocht je een bonus hebben ingezet dan wordt je uitbetaling nog eens extra verdubbeld aan de hand van het bonus schema.

Inzetten

Bij Let it Ride kan je minimaal € 0,10 inzetten bij Let it Ride en maximaal € 5. HierdoorPoker Chips speel je altijd met lage bedragen bij Let it Ride waardoor het spel betaalbaar is. Je bepaald natuurlijk ook zelf hoeveel geld je per ronde wilt inzetten. Hierdoor heb je het inzetten bij Let it Ride volledig zelf in de hand. Inzetten doe je doormiddel van de fiches aan de rechterkant te slepen naar de ante plek. De ante plek staat voor inzetten in de online casino wereld. Slepen kan door één keer op het fiche te klikken en vervolgens op de ante plek. Je kan zoveel fiches neerleggen als je zelf wilt tot maximaal € 5.

Let er wel op dat de inzet die je op de ante stip legt nog twee keer worden ingelegd. De inzet op de ante stip wordt gelegd wordt namelijk ook nog een keer op de 2e en 1ste stip gelegd. Dit heeft te maken met de zogenoemde let it ride of hou één keer je inzet keuze in het spel. Meer hierover lees je in het stukje over het spel. Als je jouw inzet wilt verhogen dan kan je ook nog eens een fiche neerleggen op de bonus stip. Deze bonus stip staat helemaal links van de ante stip. De uitbetaling per winnende kaarten combinatie wordt door de bonus verdubbeld. Onder de bonus stip kan je precies zien wat je extra wint per combinatie als je hierop inlegt. Op de bonus moet wel minimaal € 1 worden ingezet om hierop kans te maken. Als je vervolgens je inzet keuze gemaakt hebt dan kan je beginnen met spelen.

Winnende combinaties

De winnende combinaties bij Let it Ride zijn hetzelfde als dat je al gewend was bij poker. De enige die hieraan toe gevoegd is dat is Tens or better. Deze bestaat uit één tien of hoger in het spel. Dus bijvoorbeeld één boer, vrouw, koning of aas. Als je deze combinatie maakt dan krijg je gewoon je inzet terug. Voor de rest bestaat het spel uit de traditionele pokerhanden. Aan de rechterkant van het spel kan je precies zien welke handen er zijn en hoeveel deze uitbetalen. Aan de linkerkant kan je zien hoeveel extra geld je wint als je deze pokerhanden met een bonus behaalt.