Skip to main content

Jacks or Better videopoker

Jacks or Better is een echt online videopoker spel. Het verschil tussen videopoker en poker is dat je dit keer gewoon tegen de computer speel. Je ziet namelijk geen andere spelers en je speelt ook niet aan een tafel. Het voordeel hiervan is dat het spel sneller verloopt. De regels bij Jacks or Better zijn ondanks een paar kleine verschillen hetzelfde als bij poker. Het is de bedoeling om zo hoog mogelijke kaartencombinatie te krijgen. Bij Jacks or Better levert iedere combinatie punten op. Hoeveel punten een hand oplevert kan je precies zien in het tabel dat boven de kaarten staat. Hierdoor kan je altijd bepalen voor welke hand je wilt spelen bij Jacks or Better. Natuurlijk is dit wel afhankelijk van de kaarten die je van de computer krijgt.

Inzetmogelijkheden Jacks or Better

Jacks or Better werkt met vijf inzetmogelijkheden. Aan de linkerkant kan je precies zien op welk niveau je speelt, en door op de niveau’s te klikken verander je het niveau. Een inzetniveau staat altijd voor het aantal munten dat je inlegt per ronde. Zo zet je bij niveau één maar één munt in per ronde maar bij niveau vijf leg je vijf munten in per ronde. Hoe meer munten je inlegt per ronde, hoe hoger de winst is als je een mooie hand hebt.

In het tabel bovenaan kan je precies aflezen hoeveel munten je wint bij een bepaalde kaartencombinatie. Het aantal munten dat je wint is afhankelijk van het inzetniveau. Als je speelt op niveau één dan win je minimaal één munt en maximaal 250 munten. Als je speelt op niveau vijf dan win je minimaal vijf munten en maximaal 4000 munten. Zo kan je bij Jacks or Better als je speelt op een hoog niveau ook hoge prijzen winnen.

Hoeveel een munt waard is bij Jacks or Better dat bepaal je helemaal zelf als speler. Helemaal rechts onderaan zie je de muntwaarde staan. Je kan deze zelf helemaal verhogen of verlagen. De minimale muntwaarde bij Jacks or Better is € 0,05 en de maximale muntwaarde bij Jacks or Better is € 10. Als je bij Jacks or Better op het maximale niveau speelt en met een muntwaarde van € 10 dan maak je kans op gigantische prijzen. Zo maak je bij Jacks or Better kans op prijzen van € 40.000. Je hebt hiervoor natuurlijk wel genoeg geld nodig om steeds te kunnen inleggen.

Jacks or Better logo

Het Spel – werking en munten

Zodra je de muntwaarde en het niveau bepaald hebt kan je gaan beginnen met spelen. Om te beginnen klik je eerst op delen om de eerste hand van Jacks or Better te delen. De computer ziet automatisch of je kans maakt op een winnende hand. Deze kaarten worden voor je vastgezet. Je kan vervolgens zelf de kaarten weer vrijgeven door er op te klikken. Dit ligt er natuurlijk aan wat jou tactiek is. Het voordeel van videopoker is dan ook dat de computer je meteen leert wat winnende combinaties zijn. Zodra je het besluit neemt om deze kaarten te houden klik je opnieuw op trekken. De laatste hand wordt getrokken bij Jacks or Better en je krijgt in beeld te zien wat jouw winnende hand is. De winst bij Jacks or Better wordt altijd bepaald aan de laatste hand. Helemaal onderin kan je zien wat voor bedrag je hebt gewonnen en ook wat je hebt ingezet. Zo kan je precies zien of je winst hebt gemaakt of niet.

Als je gewonnen hebt dan heb je de keuze om je gewonnen geld te innen of om op gamble te klikken. Doormiddel van gamble kan je jouw winst nog een keer verdubbelen. Je kan bij gamble kiezen uit twee soorten spelletjes. Zoals raad het kaartsoort of raad de kleur. Bij raad de kleur staan er onderaan twee kaartkleuren rood en zwart, je klikt vervolgens op de kleur die jij verwacht. De gesloten kaart draait zich vervolgens om en je ziet welke kleur het is. Als het de juiste kleur is dan wordt je winst verdubbeld en kan je nogmaals een gokje wagen. Je kan ook bepalen dat het genoeg is en je gewonnen geld innen. Raad het kaartsoort werkt precies hetzelfde alleen hierbij raad je welk kaartsoort de gesloten kaart is. Het nadeel van gamble is dat als je het fout raad dat je jouw winst kwijt bent. Het is daarom ook misschien slim om alleen gamble te spelen met een lage winst.

Handen zoals bij Poker (Hold’em)

Jacks or Better speelt met dezelfde handen als dat je gewend bent met poker. Zo is van laag naar hoog de volgende combinaties punten waard: twee paren, three of a kind, straat, flush, full house, four of a kind, straight flush en royal straight flush. Een nieuwe combinatie die je bij Jacks or Better tegenkomt is Boeren of hoger. Boeren of Hoger wil zeggen dat je een paar boeren hebt of een paar dames, heren of azen.