Skip to main content

Gokken online op Poker

Online poker is een goede vervanger voor live poker. Natuurlijk is live poker de leukste vorm, lekker met zijn allen aan de keukentafel met een hapje en een drankje, een beter begin van het weekend is er niet. Helaas is het niet altijd mogelijk om met je maten te pokeren, daarom is online poker een uitkomst. Online poker heeft een grote vlucht genomen door populaire pokerrooms zoals Pokerstars en Party Poker.

Vele tienduizenden spelen dagelijks online op de beschikbare pokerrooms. Het niveau van online poker is de laatste jaren ook aanzienlijk gestegen, waar voorheen je jezelf met redelijk poker nog wel een niveau omhoog kon grinden, is het tegenwoordig wat harder werken om goede resultaten te behalen zeker op bijvoorbeeld de Pokerstars software. Veel poker spelers wijken uit naar poker netwerken waar de wat minder goede pokerspelers zitten om de doodeenvoudige redenen dat op mindere pokernetwerken nog steeds leuk geld te winnen is door de online poker speler.

Pokervaardigheden verbeteren

Met de opkomst van online poker is er ook een grote hoeveelheid aan materiaal beschikbaar gekomen waaruit de poker spelers kunnen putten om hen poker vaardigheden verder te verbeteren. Erg bekend zijn natuurlijk de diverse poker programma’s op TV maar ook de boekenwinkels en kranten kiosken liggen vol met poker boeken en tijdschriften. In webfora op het internet worden door de vele online pokerspelers allerlei handen en strategieën besproken en er is een wildgroei ontstaan aan allerlei poker websites welke poker tips en andere zaken publiceren.

De recreatieve poker speler is vooral op zoek naar informatie hoe hij zijn pokerspel kan verbeteren. Veel online poker spelers spelen de zogenaamde sit & go toernooitjes en zoeken manieren en strategieën om deze poker toernooien winnend te kunnen afsluiten. Natuurlijk zijn er voldoende pokerspelers welke een behoorlijk geldbedrag per maand binnenhalen met online poker. Zeker als je over de nodige portie lef en durf beschikt kan online poker erg lucratief zijn. Veel poker spelers zitten meer te gokken dan dat ze met de juiste afwegingen het poker spelletje spelen en daar maken de slimme en geoefende pokerspelers dankbaar gebruik van.

Bij het pokerspel is een forse portie geduld, inzicht en vooral psychologie van groot belang. Veel beginnende poker spelers maken de fout om of te agressief of te passief te pokeren. De juiste balans vinden vergt tijd en je zult vooral veel moeten oefenen en dus veel poker handen moeten spelen. Online poker kan daar absoluut bij helpen, online poker is de ideale manier om eventueel zelfs gratis je poker vaardigheden uit te proberen en verder te verbeteren. Daarom ook zijn er zoveel online poker rooms met poker toernooien op elk uur van de dag. Als je wilt kan je echt dag en nacht online poker spelen, er zijn wereldwijd altijd wel pokerspelers te vinden welke het tegen je willen opnemen.

Online Poker

Pokertoernooi strategie

Om je op weg te helpen met online poker en met online poker toernooitjes spelen willen we graag wat tips delen hoe je de beste pokertoernooi strategie kunt aanhouden.  Het gaat hier om poker toernooitjes met bijvoorbeeld 10 pokerspelers waarbij vaak de top3 in de prijzen valt. Deze pokertoernooitjes worden op diverse manieren gespeeld, en afhankelijk van het spel tempo ( wel of niet turbo) dien je de online poker strategie aan te passen.

Fase 1, lage blinds (t/m 50)

Tijdens de fase zijn er een paar dingen van belang, het belangrijkste is om aan je tafel image te werken. Zorg dat je goed poker spel laat zien aan je medespelers, en verlies je niet in allerlei potjes. Zorg dat je tight speelt in de beginfase omdat in deze fase vaak de online poker gokkers boven water komen. Poker gokkers zijn pokerspelers welke met iedere hand meespelen omdat ze niet graag passen en denken meer kans te hebben om te winnen. De goede online poker speler herkend dit soort spelers en zal zijn pokerspel erop afstemmen.

Als je ziet dat een tegenstander alleen maar loopt te callen (callingstations) en je krijgt goede kaarten, zoals AA, KK of AK dan kan je met forse inzetten de pot flink laten groeien. Een callingstation zal je altijd betalen en wil in de pot blijven hangen. Zorg er ook voor dat je op de flop goed doorbet, zeker als je al je hand gemaakt hebt, laat het initiatief niet aan de callingstation over want deze zal vaak niet raisen. Is de speler echter over agressief dan kan je hem het spel laten maken en op de River met een forse reraise een megapot oppakken.

Fase 2 (tot en met 150)

Tijdens deze fase zal je moeten zorgen dat je af en toe potjes wint. Als het goed is hebben je tegenstanders gezien dat je goed poker speelt, je hebt een tight tafel image en dat kan je juist nu helpen om af en toe vanuit positie een aantal potjes te stelen. Zorg echter wel dat je niet teveel loopt te gokken en je hele stack aan pokerchips op het spel zet. Dit is een fase waarin het zeker ook op overleven aankomt, en waarbij je goed de stack-sizes van je medespelers in de gaten moet houden.

Fase 3 (meer dan 150 chips)

Als het goed is dan zijn er nog 5 of 6 spelers over en heb je nog redelijk wat chips. Zit je nog met minimaal 10 big blinds, dan zit je redelijk safe, heb je minder chips ( 5 BB) dan wordt het kritisch en bij minder dan 3 BB moet je eigenlijk altijd all-in pushen. In deze fase komt het vooral aan op goede timing, lef en een portie geluk.

Wil je de bovenstaande pokertoernooi strategie eens uitproberen dan kunnen we je de onderstaande pokerrooms van harte aanbevelen: