Skip to main content

Gokken online op Bingo

Van de Nederlanders die online gokken speelt maar liefst meer dan 10% het gok spelletje bingo. Dit is een heel erg hoog percentage, dat komt natuurlijk niet voor niks! Hieronder ga ik uitleggen hoe gokken online op bingo werkt en wat de voor- en nadelen zijn hiervan. Tevens bespreek ik de diverse aanbieders die het bingo spelletje aanbieden op hun website waar je de mogelijkheid hebt tot gokken online voor geld, je kan zelfs gratis bingo spelen als je dit zou willen. Bingo is van oorsprong een kansspel die over de gehele wereld gespeeld wordt, je hebt bij een kansspel geen invloed op de uitkomst van het spelletje, je kan dus geluk of pech hebben tijden het online gokken op Bingo. Sinds het jaar 1530 wordt het spelletje bingo al in Italie gespeeld, pas in 1920 heeft het zijn huidige vorm gekregen.

Spelregels van Bingo

Tussen de diverse aanbieders van bingo zijn de spelregels verschillend. Over het algemeen kan je online gokken op Bingo door eerst bingo kaarten te kopen. Je speelt tegen andere spelers die ook bingo kaarten hebben gekocht. Afhankelijk van de prijs van de bingokaarten en de hoeveelheid tegenstanders wordt er een prijs bepaald die je kan winnen. De balletjes worden vervolgens volstrekt willekeurig getrokken, de getallen worden vervolgens weggestreept als je éénzelfde getal op je kaart hebt staan als er getrokken is. Als je een winnende combinatie maakt dan ontvang je de prijs die bij de betreffende combinatie hoort.

De Bingo Kaart

Iedereen heeft wel eens van het woord bingo gehoord maar waar komt dit eigelijk vandaan? Een bingo kaart neemt 5 x 5 vakjes in beslag waarbij de verticale rijen voor één van de letters van bingo staan, de B staat dus voor de eerste verticale rij, de I voor de tweede verticale rij en ga zo maar door. De getallen 1 tot en met 75 komen voor op de bingo kaarten, je hebt dus in totaal 75 bingo balletjes die getrokken kunnen worden. Onder elke letter staan willekeurig getallen uit het betreffende 15-tal. Onder de verticale rij B van bingo kan je dus de getallen 1 tot en met 15 tegenkomen. Onder de I van Bingo de getallen 16 tot en met 30 en onder de O staan ten slotte de getallen 60 tot en met 75. De getallen staan volstrekt willekeurig in de betreffende verticale rij.

Online Bingo

Combinaties bij Bingo

Je hebt verscheidene combinaties die je kan maken, per aanbieder verschillen de combinaties waarmee je een geldprijs kan winnen. Zo krijg je bij de ene aanbieder al een geldprijs als je een horizontale, verticale of diagonale combinatie hebt gemaakt of als je een bepaald figuurtje hebt gevormt op je bingo kaart. Dit is eenvoudig terug te zien bij het bingo spelletje zelf. Hetgeen wat overeenkomt bij alle aanbieders is dat je de grootste prijs ontvangt bij een Volle kaart. De speler die alle vakjes van zijn bingo kaart heeft kunnen wegstrepen wint de grootste prijs, als je tegelijk met andere spelers een combinatie maakt dan wordt deze prijs gedeeld over dit aantal spelers.

Gokken op Bingo

Als je bingo online gaat spelen voor geld dan ben je aan het gokken, je kan online gokken bekostigen door stortingen te maken naar de betreffende aanbieder. Elke aanbieder heeft zijn eigen manieren waarop je kan storten, zo heb je aanbieders die betalingen per Telefoon accepteren en ook aanbieders die iDeal aanbieden. Mocht je niet zo van het online betalen zijn dan hebben veel bingo rooms ook de mogelijkheid om te betalen met PaySafeCard. Bij elke tijdschriftenwinkel in Nederland (neem bijvoorbeeld een Primera) zijn deze paysafecard kaarten te koop. Zo kan je in de winkel contact of per pin afrekenen en met deze kaart vervolgens je bingo tegoed opwaarderen. Dit is een extreem veilige en tevens ook anonieme manier om online te gokken op een spelletje bingo. Als laatste is er nog de Credit Card, vrijwel alle online bingo aanbieders geven hun spelers de kans om te storten met deze kaart, wel in combinatie met een 3d secure code: extra veilig dus.

Betrouwbare Bingo Aanbieders

Een aanbieder is met zekerheid betrouwbaar te noemen als deze net als de online casino’s beschikt over een KSA licentie. Je weet dat je dan niet bedonderd wordt met het gokken online op Bingo. Deze partij staat garant voor een eerlijk spel waarbij de speler een normale kans heeft om te winnen. Een tweede punt waar je naar kan kijken is of de bingo aanbieder een online RNG heeft. RNG staat ervoor dat de balletjes op een volstrekt willekeurige wijze worden getrokken, de kans dat het valletje 1 valt is op dit moment even groot als dat het balletje 20 valt. Je bent dus nogmeer verzekerd van een eerlijk spel. Bingo aanbieders hebben er geen profijt bij om de ene speler meer te laten winnen dan de ander, ze strijken elke bingo ronde een zeer klein percentage op van de totale inleg, dit is de manier waarop online bingo rooms kunnen blijven bestaan en hun product kunnen door ontwikkelen.