Skip to main content

Frans Roulette

Frans Roulette is het roulette spel waarmee het allemaal is begonnen. De Franse zijn namelijk de uitvinders van het roulette. Daarom mag dit spel natuurlijk ook niet ontbreken als online variant. Het doel van het spel is dat je moet gokken op welk nummer de kogel valt. Je hebt hierbij keuze uit in totaal 37 verschillende nummers. Als jij het winnende nummer weet te voorspellen dan win jij een bedrag. Zo simpel is Frans Roulette!

Inzetten op Franse Roulette

Het inzetten is het belangrijkste onderdeel van Frans Roulette. Je kan ervoor kiezen om jouw geld in te zetten op één nummer of een combinatie van nummers met één fiche. Allereerst kies je voordat je gaat inzetten op nummers de waarde van je fiche. Helemaal rechts onderaan kan je kiezen uit verschillende fiche waardes. In het bovenstaande spel kun je gratis oefenen, en kun je fishes gebruiken van 10, 50, 500, en 1000. Als je besluit om te gaan inzetten dan zie je aan de rechterkant een hulpmiddel. Dit hulpmiddel houdt precies voor jouw bij welke nummers er vaak vallen en welke nummers eigenlijk nooit. Vervolgens ga je een zogenaamde tafelinzet doen. Als je met jouw muis over de gebieden heen gaan dan lichten de nummers op die je geselecteerd hebt. Als je een klik doet dan wordt er een fiche ingezet op deze nummers. Je kan er ook voor kiezen om in plaats van geld op een nummer te plaatsen geld op bijvoorbeeld even of oneven. Maar ook rood of blank vallen onder de keuzemogelijkheid bij Frans Roulette. Als je besluit om je hele inzet opnieuw te doen dan druk je op de knop inzet verwijderen, als je alleen één fiche wilt weghalen dan kan je ook het wis fiche gebruiken. Het wis fiche is een fiche met een kruisje erop en hiermee kan je op de fiches klikken die je weg wilt halen.

Het Spel, bijna identiek aan Europees

Als je vervolgens je geld hebt ingezet op één of meerdere nummers dan kan het spel gaan beginnen. Je drukt vervolgens als je klaar bent op de knop draaien om het spel te beginnen. Het bedrag dat je hebt ingezet wordt meteen automatisch van je account afgeschreven. Vervolgens begint de cilinder met draaien en zie je het balletje rollen. Het nummer waarop het balletje eindigt komt groot in beeld te staan en er wordt een dolley geplaatst op het winnende nummer. Zodat het voor iedereen direct duidelijk is wie er gewonnen heeft en wie niet. Het winnende nummer komt ook op het mededelingenbord te staan aan de rechterkant samen met de winst. Alle verliezende fiches worden vervolgens van de tafel gehaald en de gene die gewonnen hebben krijgen automatisch hun winst bijgeschreven. Vervolgens kan je ervoor kiezen om dezelfde inzet te doen of op verwijderen te klikken. Je kan dan namelijk weer opnieuw kiezen voor de nummers die jij wilt. Frans Roulette heeft de knop draaien en een snelle draai. Bij een snelle draai hoef je niet te wachten tot je het rad helemaal hebt zien draaien. Je krijgt direct in beeld welk nummer het is geworden en of je gewonnen hebt of niet.

Inzetten en Uitbetaling

Als je één fiche op één nummer tegelijk inzet dan wordt dit een straight inzet genoemd. Om een straight inzet te doen plaats je het fiche in het midden van een nummer. Als jouw nummer valt dan win je 35 keer je inzet. Het is daarom misschien best zinvol om op alle warme nummers een straight inzet te doen. Omdat je best veel geld ermee terug verdient. Je kan ook een split inzet doen hierbij zet je één fiche op de helft van twee nummers. Je zet dan met één fiche op twee nummers tegelijk in. Als vervolgens één van de twee nummers vallen dan ontvang je zeventien keer je inzet terug.

Bij een street inzet dan zet je één fiche in op een rij van drie nummers. Je wint vervolgens elf keer je inzet als de kogel op één van de drie nummers valt. Je kan een street inzet maken door je fiche op de buitenlijn van de drie getallen te zetten. Je kan dit zien door hier met je muis overheen te gaan. De drie getallen lichten dan op. Bij een corner inzet plaats je een fiche op vier getallen tegelijk in één blok. Als één van de vier getallen valt dan ontvang je acht keer je inzet terug. Bij een six line zet je één fiche in op twee aangrenzende straten. Als één van de getallen valt dan ontvang je vijf keer je inzet terug. Daarnaast zijn er ook nog zogenaamde outline inzetten dit zijn inzetten zoals bijvoorbeeld zwart/wit of rijen van twaalf. Hier win je vaak twee keer je inzet mee terug of alleen je inzet terug.

Frans Roulette scheelt niet veel met de normale roulette. Maar toch is het plezier er niet minder om voordat je het weet zit je compleet in het spel.

Frans Roulette